ACT Led Ecc Pdc B&O Pano 17’’ LMV 5drs.

09-10-2019

Wat betekenen deze afkortingen?

Je zit lekker op de bank met je smartphone of tablet, want je wilt een gebruikte - / tweedehands auto kopen. Maar tegenwoordig staan bijna alle auto-advertenties vol met afkortingen..  Kijk maar eens rond op Marktplaats of gaspedaal.nl . En ook wij zijn schuldig!

 

Maar wat bedoel wij eigenlijk met afkortingen als Ecc Pdc ACC B&O eigenlijk? In deze blog leg ik het uit!

 

ACT                       - Active Cylinder Technology (Volkswagen, Seat, Skoda). Goed voor het milieu en de portemonnee, tijdens het rijden in een constante snelheid worden 2 van de 4 cilinders uitgeschakeld om brandstof te besparen.

CoD                       - Cylinder on Demand (Audi). CoD is hetzelfde systeem als ACT, cilinderuitschakeling. Ander merk, andere naam.

H6                          - Hiermee bedoelen we uiteraard geen Hazes, maar een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen.

Led                        - Led koplampen, led verlichting heeft meer lichtopbrengst en een langere levensduur dan gewone verlichting.

Clima / CC           - Climate Control, een airconditioning die zelf de temperatuur regelt. Een climate control is te herkennen aan een ‘auto’ knop bij de airconditioning. Wanneer de ‘auto’ knop is ingesteld wordt er voor gezorgd dat de ingestelde temperatuur wordt bereikt en behouden.

Ecc                         - Electronic Climate Control, een elektronisch regelbare airconditioning die net als een normale climate control de ingestelde temperatuur behoudt. Een elektronische climate control is te herkennen aan zijn digitale weergave van de temperatuur.

Pdc                        - Park distance control, hier bedoel wij mee dat de auto parkeersensoren heeft.

B&O                      - Bang & Olufsen geluidsinstallatie. Bang&Olufsen is een bedrijf die naast TV’s, koptelefoons, en boxen voor in huis produceert ook geluidsinstallaties maakt voor Audi.

DAB                       - Digital Audio Broadcasting, luister in plaats van FM & AM naar digitale radio.

Pano                     - Elektrisch bedienbare glazen panoramadak. Een elektrisch glazen panoramadak is (vaak) een glasplaat bestaande uit twee delen waarbij het voorste gedeelte over het achterste gedeelte van de glasplaat kan schuiven. Een panoramadak loopt vanaf de voorste twee deuren tot aan de achterste twee deuren.

Schuifdak            - Elektrisch bedienbare schuif- / kanteldak. Een schuif- / kanteldak is kleiner dan een panoramadak en zit altijd ter hoogte van de beide voordeuren.  

Memory              - Elektrisch verstelbare voorstoelen, waarvan minstens 1 stoel de standen van de stoel kan opslaan.

Massage             - Wanneer de bestuurdersstoel een massagefunctie heeft. Niet altijd nodig, maar wel lekker!

17’’ LMV              - 17 inch LichtMetalen Velgen.

7Pers.                   - Deze afkorting gebruiken we vaak bij auto’s waarbij het aantal zitplaatsen niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld een Volkswagen Touran, standaard 5-zitplaatsen, maar ze zijn er ook met 7.

5drs.                     - Tot slot, misschien wel de afkorting die geen toelichting nodig heeft, maar die we toch even bespreken. Een 5-deurs hatchback met 5 deuren.

 

Wilt u een tweedehands auto kopen met Ecc Pdc B&O of Pano?

Bekijk voorraad